AIFI STREAMING PREMIÄRVISAD FÖR DANSKA MARKNADEN

AIFI STREAMING PREMIÄRVISAD FÖR DANSKA MARKNADEN

Idag publicerade Dansk Aktionærforening på sin hemsida en premiärvisning av Sound Dimensions AiFi-teknologi. I samband med demonstrationen genomförde Dansk Aktionærforenings CEO Mikael Bak intervjuer med Sound Dimensions CEO Thomas Bergdahl, med bolagets CTO och grundare Fredrik Gunnarsson, samt med ljudexperten Bjørn Rennemo Henriksen. Sound Dimension demonstrerade för publiken hur ett större antal smarta telefoner kan kopplas ihop till med hjälp av bolagets unika teknologi och därmed skapa en helt ny ljudupplevelse. Intervjuerna och demonstrationen finns tillgängliga på Dansk Aktionærforenings hemsida https://www.shareholders.dk/sponsoreret-indhold/ny-hoejtalerteknologi-skal-vise-vejen.

Under intervjuerna diskuterades hur Sound Dimension framgent kommer att intensifiera kommersialiseringen av sin teknik, som främst ska riktas mot musikströmningstjänster och tillverkare av bluetooth-högtalare.

”Vi brukar säga att Hearing is believing, och nu kunde vi för en bredare publik demonstrera AiFi Streaming, en ny tjänst riktad mot streamingaktörer. Streamingtjänster har en enorm räckvidd räknat i antal lyssnare, och med AiFi Streaming förbättras ljudkvaliteten kraftigt när vår lösning ligger i aktörernas egna appar. Lanseringen av AiFi Streaming innebär samtidigt Sound Dimension får en mer renodlad strategi, där B2B-licensiering utgör basen för vår affär. Vi planerar att inleda kommersialiseringen av AiFi Streaming i början av 2023”, säger vd Thomas Bergdahl.

Parallellt ökar Sound Dimension utvecklingstakten för AiFi Inside, som utgör den tekniska basen i licensieringsaffären. Med AiFi Inside integreras Sound Dimensions teknik direkt på de chip som används av tillverkarna av ljudenheter. Samtidigt gör den alltmer standardiserade Bluetooth-tekniken att det går att uppgradera existerande Bluetooth-högtalare med Sound Dimensions teknologi. Detta bedöms öka genomslagskraften för AiFi Inside, som bolaget planerar att lansera under 2023.

Länk direkt till YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=NunK-G2wBs8

 

För ytterligare information kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension:

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i september 2021 (Ticker: SOUND).