Fokus på AiFi Streaming och ökat tempo för AiFi Inside

Fokus på AiFi Streaming och ökat tempo för AiFi Inside

Den 15 juni visade Sound Dimension för första gången inför publik hur ett större antal smarta telefoner kan kopplas ihop med bolagets unika AiFi-teknologi för att tillsammans skapa en mycket bättre ljudupplevelse. Reaktionen var mycket positiv. Vid samma tillfälle presenterade Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl, tillsammans med CTO :n och grundaren Fredrik Gunnarsson, bolagets reviderade strategi för att bygga en licensieringsaffär och ytterligare öka tempot i kommersialiseringen av den egenutvecklade teknologin. Presentationen finns nu tillgänglig på Youtube: https://youtu.be/dt7SWVdhxCw

”Vi lanserar nu AiFi Streaming, en tjänst riktad mot streamingaktörer. Streamingtjänsterna har en enorm räckvidd i antal lyssnare och med AiFi Streaming kan kvaliteten förbättras väsentligt och ge en mycket bättre ljudupplevelse. När vi idag kan visa den förbättrade ljudupplevelsen och hur AiFi fungerar, förväntar vi oss att det väcker intresse bland streamingaktörerna. Att Sound Dimension beslutat gå från en egen app till AiFi Streaming, innebär att vi nu får en betydligt mer renodlad strategi med fokus på B2B. Det är skalbarheten och potentialen i licensieringsaffären som vi idag bedömer utgör bolagets största värde. Vi räknar med att kunna etablera samarbeten och kommersialisera AiFi Streaming under början av 2023”, säger Thomas Bergdahl.

Samtidigt ökar Sound Dimension takten i utvecklingen av AiFi Inside, som utgör basen i licensieringsaffären. Med AiFi Inside integreras Sound Dimensions teknik direkt på de chip som används av tillverkarna av ljudenheter. Utöver detta bidrar den alltmer standardiserade Bluetooth-tekniken till att det nu går att uppgradera även existerande Bluetooth-högtalare med Sound Dimensions teknologi. Detta ökar sannolikt penetrationstakten för AiFi Inside, som beräknas lanseras under 2023.

 

Under de kommande månaderna kommer fler demonstrationsträffar att anordnas i Sverige och Danmark. Intresseanmälan kan skickas till connect@sounddimension.se.

 

För ytterligare information kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension:

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i september 2021 (Ticker: SOUND).