HEARING IS BELEIVING: SOUND DIMENSIONS AIFI-TEKNIK LYFTER NY MARKNADSLEDANDE LASERPROJEKTOR

HEARING IS BELEIVING: SOUND DIMENSIONS AIFI-TEKNIK LYFTER NY MARKNADSLEDANDE LASERPROJEKTOR

Sound Dimensions AiFi® Sound Technology lägger grunden för Nebula Cosmos filmiska 3D-ljudupplevelse genom att definiera dimensionerna för djupet, bredden och höjden på ljud och därigenom leverera en helt ny nivå av klarhet och omfång. AiFi står för Artificial Intelligence Fidelity.

 

Anker har fått en rad positiva recensioner sedan projektorns lansering på CES 2022 (länk). CEO, Thomas Bergdahl säger ”Vi ser med spänning fram emot att fler teknikälskare världen över kan få uppleva fördelarna med AiFi Sound Technology på egen hand genom denna imponerande produkt. Att få arbeta med innovativa och marknadsledande partners som Anker och medverka till att optimera deras projektorers ljudbild är ytterligare ett steg på vår resa att få världen att låta bättre genom att licensiera ut våra AI-algoritmer”.

 

AiFi-tekniken har varit inbyggd i hårdvaruprodukter tidigare, men Nebula Cosmos är den produkt som hittills har haft det största kommersiella marknadsintresset vilket gör denna lansering inte bara intressant när det gäller framtida licensintäkter utan det fungerar även som en nyintroduktion av Sound Dimensions välutvecklade teknik. ”Vi tror att andra leverantörer kommer att inse att AiFi-ljudet är unikt och som ett resultat av det kommer de att vilja licensiera och bygga in AiFi-tekniken i sina produkter för att fortsätta att kunna vara i framkanten av marknaden”, avslutar Thomas Bergdahl.

 

Sound Dimension erhåller en royalty per såld enhet av Nebula Cosmos Laser och det är bolagets strategiska målsättning att AiFi Inside Technology ska licensieras ut till samarbetspartners för optimering av deras produkter på chipnivå.

 

Om Sound Dimension (länk)

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial-Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, ålder, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, styrd av en app och optimerad av AI. AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Bolagets målsättning är att lansera den första versionen av tekniken i en nedladdningsbar app för smarta telefoner och surfplattor under 2022. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i september 2021 (Ticker: SOUND). För att läsa mer, gå till SoundDimension.se.

Om Anker (länk)
Anker är världsledande experter på laddningsteknik och innovatörer av smarta enheter för underhållning, resor och smarta hem. Ankers första bärbara 4K-laserprojektor, Nebula Cosmos Laser 4K, samlade in mer än 3,2 miljoner USD i förköp genom en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Projektorn som lanserades i mars 2022 är utrustad med en teknologi i världsklass, vilket inkluderar en fängslande filmisk 3D-ljudbild skapad av AiFi Sound Technology. Techradar menar att produkten har “seriöst imponerande egenskaper” inkluderat en “rumfyllande, filmisk ljudprofil”. Digital Trends anser att det är “som att ha ett hemmabiosystem, varsomhelst, närsomhelst” och Review Geek framhåller att projektorn levererar “en riktig ljudsmocka”. Priset för en Nebula Cosmos Laser 4K kommer att vara $2199 och $1599 för en 1080p-version. För att läsa mer, gå till Nebula Cosmos webbplats (länk).

För mer information kontakta:

Thomas Bergdahl, VD, Sound Dimensions AB

e-post: tb@sounddimension.se

tel: +46 54 183 910, +46 76-601 05 31