Hearing is believing – AiFi nu kompatibelt med både iOS och Android

Hearing is believing – AiFi nu kompatibelt med både iOS och Android

Sound Dimension kunde under våren och sommaren demonstrera hur bolagets unika AiFi-teknik sömlöst kopplar samman mobiltelefoner, plattor och Bluetooth-högtalare. Sammankopplade AiFi enheter skapar en synkroniserad kör och en helt ny ljudbild för lyssnarna. Tekniken, som ursprungligen var tillgänglig på Apples iOS, har nu vidareutvecklats så att även Android enheter kan delta i kören.

 

”Vi har nu ett ”proof of concept” där vi kan visa att enheter som använder iOS, med hjälp av vår AiFi-teknik, kan koppla upp och styra även Androidenheter – och det fungerar även omvänt. Det är ett tekniskt genombrott som gör att vår teknik nu går att göra tillgänglig på alla de viktigaste streamingplattformarna, oavsett vilket operativsystem som enheterna använder – något som dessutom naturligtvis är ett grundläggande krav från streamingleverantörerna”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.  

  

Både AiFi Streaming, som är en produkt avsedd för streamingaktörer och som lanserades under våren 2022, och lösningen AiFi Inside, som bygger på att AiFi-tekniken byggs in redan på de chip som högtalartillverkarna använder i sin produktion, har mötts av ett stort intresse från både tillverkare och musikbransch. Tidigare idag kunde Sounds Dimension tillkännage att en av världens ledande högtalartillverkare nyligen efterfrågat testutrustning för att kunna utvärdera Sound Dimensions AiFi Inside, inför en eventuell integration av AiFi i sina produkter. Bolaget för även diskussioner med ledande streamingleverantörer.

 

Sound Dimension har under de senaste månaderna ökat tempot ytterligare, både för den fortsatta teknikutvecklingen och i den pågående kommersialiseringsprocessen för AiFi Inside och AiFi Streaming.

”Vi ligger idag före de före de ursprungliga tidplanerna och vi stärker nu vår organisation för att ytterligare öka tempot. Vi befinner oss i en viktig fas för bolaget, och vi räknar med att kunna nå break even redan till slutet av nästa år”, säger Thomas Bergdahl.    

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Om Sound Dimension: 

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).