Hearing is believing – AiFI Streaming lovordat av musikbransch och influencers

Hearing is believing – AiFI Streaming lovordat av musikbransch och influencers

”Fantastiskt, så innovativt, en helt annan upplevelse, jag vill köpa aktien!”

”Superintressant teknik, jag är imponerad!”

”Ett smidigt alternativ till att bära runt på en Bluetooth-högtalare.”

”Tekniken går att använda överallt där naturliga Communitys skapas, som under Stockholm maraton, i hejaklackar, hos pendlare på SJ och många andra ställen…”

 

Lovorden haglade över Sound Dimensions AiFi-teknik när den i september för första gången demonstrerades för en grupp bestående av influencern och investeraren Anchisa ”Foki” Soirak, musikern Dogge Doggelito, operasångaren Kalle Leander, managern Gustavo Mendoza och Stims Product Manager Victor Larsson.

 

”Bra ljud är grunden, och när man arbetat dagar eller veckor med en låt och sedan ska spela upp den på en slamrig mobiltelefon känns det inte bra, varken för mig eller lyssnaren – den här tekniken är verkligen efterlängtad!”, sade Dogge Doggelito.

 

”Det är naturligtvis mycket uppmuntrande – och dessutom ett viktigt bevis på att vi är på rätt väg – när vi får ett så positivt gensvar från opinionsbildare och musikbranschens olika aktörer. Sound Dimension befinner sig just nu i ett viktigt skede, vi har accelererat vårt utvecklingsarbete och ligger före den ursprungliga tidplanen. Tidigare i år lanserade vi AiFi Streaming, som riktar sig mot B2B-marknaden i form av streamingleverantörer och AiFi Inside, där vår AiFi-teknik byggs in direkt på de chip som tillverkarna av ljudenheter använder när de bygger högtalare”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.

 

Såväl AiFI Streaming, som AiFi Inside, har mötts av ett stort branschintresse. Bolaget går nu vidare i sin kommersialiseringsprocess och under förra veckan meddelade Sound Dimension att Ove Larsson, med lång bakgrund inom försäljning till stora kunder inom IT och telekom, rekryterats till den nya positionen som Vice President Sales and Business Development.

 

”Vi har pågående förhandlingar med potentiella kunder och partners och responsen är hittills mycket god från såväl streamingaktörer som högtalarproducenter. En starkare organisation gör det möjligt för oss att öka tempot ytterligare i både utvecklings- och kommersialiseringsprocessen. Vi räknar nu med att bolaget ska nå break-even redan till slutet av nästa år”, säger Thomas Bergdahl.

Hearing is believing: Intervjuerna med testgruppens medlemmar finns tillgängliga på

Anchisa ”Foki” Soirak: https://youtu.be/5NzAn4i-efk

Dogge Doggelito Leon: https://youtu.be/dxBWTOy3ybA

Victor Larsson, STIM och Thomas Bergdahl: https://youtu.be/jei-_nIxmFM

Samtliga intervjuer med testgruppens medlemmar finns också samlade i en video på https://youtu.be/oYPqxMKMoSU

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Om Sound Dimension: 

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOU).