Hearing is believing Ledande högtalartillverkare vill utvärdera Sound Dimensions AiFi-teknik

Hearing is believing Ledande högtalartillverkare vill utvärdera Sound Dimensions AiFi-teknik

En av världens ledande tillverkare av högtalare, inklusive Bluetooth segmentet, kommer utvärdera Ai-Fi teknologin från Sound Dimension i Karlstad. Högtalartillverkaren önskar tillgång till testutrustning och en demoapp för att under de närmast kommande månaderna utvärdera användningen av Sound Dimensions unika teknik ”AiFi Inside” som en integrerad del i sina högtalare.

 

”Sound Dimension har utvecklat en unik teknik där vi kombinerar vår långa erfarenhet av ljudteknik med Artificiell Intelligens, AI, till det vi kallar AiFi. Med AiFi kan vi sömlöst koppla samman mobiltelefoner, plattor och Bluetooth-högtalare som finns i ett rum, optimera deras samspel och skapa en helt ny och mycket bättre ljudupplevelse. Vi kallar det ”Hearing is believing”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.

 

”Både AiFi Inside, där vårt mål är att vår teknik ska finnas inbyggd på de chip som högtalartillverkarna använder i sin produktion, och vår nyligen lanserade tjänst AiFi Streaming, som är riktad mot streamingleverantörer, har mötts av ett stort branschintresse. Det är naturligtvis mycket glädjande att vi nu fått en förfrågan som denna från en ledande och mycket viktig tillverkare. Det visar att vi är på rätt väg både tekniskt och i vår strävan att bygga en licensieringsaffär”, fortsätter Thomas Bergdahl.

 

Sound Dimension har under de senaste månaderna ökat tempot ytterligare, både vad gäller den tekniska utvecklingen och kommersialiseringen av produkterna AiFi Inside och AiFi Streaming och bolaget ligger nu före de ursprungliga tidplanerna. För mindre än en vecka sedan rekryterades dessutom Ove Larsson, långvägare inom försäljning på telekom och IT-marknaderna, till en ny position som Vice President Sales and Business Development.

 

”En starkare organisation gör det möjligt för oss att ytterligare öka tempot i de pågående processerna. Vi räknar med att bolaget ska nå break even redan till slutet av nästa år”, säger Thomas Bergdahl.  

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Om Sound Dimension: 

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).