Hearing is believing – Sound Dimension offentliggör det första kommersiella licensieringsavtalet för sin teknik i Bluetooth-högtalare

Hearing is believing – Sound Dimension offentliggör det första kommersiella licensieringsavtalet för sin teknik i Bluetooth-högtalare

Sound Dimension tillkännager nu sitt första kontrakt där bolagets AiFi Sound Technology-teknik finns integrerad i en Bluetooth-högtalare från ett ledande varumärke. Kontraktet är tecknat med Sound Dimensions partner Anker Innovations, och avser en ny Bluetooth-högtalare för konsumentmarknaden, planerad att lanseras 2023.

”Projektet är vårt fjärde tillsammans med Anker Innovations, och vi är naturligtvis mycket glada över att kunna utöka och accelerera vårt samarbete”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.

”Sound Dimensions AiFi Sound Technology finns redan med i Anker Innovations senaste generation av 4K bärbara projektorer. Nu har vi brutit in på ett nytt teknikområde där vår teknik även kommer att användas i deras Bluetooth-högtalare, vilket är i linje med vår övergripande strategi. Det är något som vi arbetat för länge och som tydligt stärker den licensieringsaffär vi nu bygger upp. Avtalet innebär också ytterligare ett steg framåt i arbetet med AiFi Inside, där vår teknik integreras direkt på de chip som tillverkarna av högtalare använder”, fortsätter Thomas Bergdahl.

 

Anker Innovations räknar med att lansera sina nya Bluetooth-högtalare med AiFi Sound Technology integrerat under andra halvåret 2023. Anker Innovations gör inledningsvis en mindre förskottsbetalning. Därefter övergår betalningen till löpande licensavgifter som faktureras kvartalsvis i efterskott. Produkten har en beräknad livslängd på tre år och Bolagets förhoppning är att teknologin även kommer att implementeras i nästkommande generation av Bluetooth-högtalaren från Anker Innovations.

 

I november 2022 tillkännagav Sound Dimension att samarbetet med Anker Innovations nått en milstolpe med 25 000 sålda projektorer av tre olika typer med AiFi Sound Technology integrerad, vilket motsvarar licensintäkter om 450 000 kronor sedan sommaren 2020. Bolagets bedömning är att licensintäkterna från Bluetooth-högtalarna kommer att bli högre än licensintäkterna från Anker Innovations projektorer inom kommande 18-24 månader.

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).