Ny stark styrelse för Sound Dimension AB

Ny stark styrelse för Sound Dimension AB

Sound Dimension AB välkomnar valberedningens förslag på nya styrelseledamöter med dess långa erfarenhet från strömningstjänster och snabbt växande bolag.

Örjan Frid, Claes Kalborg, Martin Sandberg och Helena Rimfjäll Wiktelius föreslås av valberedningen väljas in som nya styrelseledamöter vid årsstämman. VD Rickard Riblom kommenterar: “Med den kommande styrelsen står vi nu starkt rustade för att driva bolaget mot streamingtjänster inom både musik och film.”

Örjan Frid har 30 års erfarenhet i olika VD-roller, bland annat Tradedoubler. Martin Sandberg har i över 12 år varit i ledande roller på Spotify, senast som Director of User Growth. Claes Kalborg har över 30 års erfarenhet av digital IP och licensstrategier bland annat för Angry Birds, Candy Crush och Crazy Frog. Helena Rimfjäll Wiktelius har gedigen erfarenhet av försäljning och affärsutveckling i flera tillväxtbolag. Hon är även ansvarig för Ny Tekniks event så som 33-listan. Styrelsen som helhet kommer från flera framgångsrika och kända företag.

Nuvarande styrelseordförande Björn Walther säger: ”Vi är övertygade om att denna styrelse kommer att vara mycket bra för Sound Dimension AB och jag ser fram emot att arbeta tillsammans för att fortsätta utveckla bolaget.”

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rickard Riblom, vd

e-post: rr@sounddimension.se

tel 070-444 24 79

https://sounddimension.se

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).