Rickard Riblom utsedd till ny verkställande direktör för Sound Dimension AB

Rickard Riblom utsedd till ny verkställande direktör för Sound Dimension AB

Styrelsen för Sound Dimension AB har beslutat att utse Rickard Riblom till ny vd för bolaget. Rickard Riblom kommer närmast från Adventure Box Technology AB, noterat på Nasdaq First North Growth Market, där han sedan 2018 haft roller som verkställande direktör och Chief Operating Officer. Rickard Riblom, född 1972, har en lång erfarenhet av licensiering av ljudalgoritmer till tillverkare av högtalare och mobiltelefoner och har också varit med om att driva kraftig tillväxt inom flera olika branscher, inom strömningstjänster, spel och tidigare inom musik- och meddelandeappar.

 

”Jag är glad över att kunna hälsa Rickard välkommen som ny verkställande direktör för Sound Dimension. Rickards långa erfarenhet från olika tillväxtbolag, tillsammans med hans kunskaper inom strömningstjänster, produktutveckling, försäljning och inte minst finansieringsverksamhet, gör att han passar perfekt när Sound Dimension går vidare i sin kommersialiseringsprocess. Vi ligger redan nu före i den tidtabellen, både tekniskt och marknadsmässigt, och jag räknar med att tempot kommer att öka än mer. Jag ser fram emot vårt kommande samarbete”, säger Sound Dimensions styrelseordförande Björn Walther.

 

”Sound Dimension har en unik teknik och lösningar som ger en enorm potential för streamingmarknaden. Nu handlar det om att gå vidare i kommersialiseringen och fullt ut nyttja potentialen. Med tydligt fokus på Sound Dimensions streaminglösning måste vi nå ut till kunder samtidigt som vi bygger en finansiellt hållbar och långsiktig verksamhet som gynnar både bolaget och dess ägare”, säger Rickard Riblom. 

 

Rickard Riblom tillträder den nya tjänsten omedelbart. Nuvarande verkställande direktören Thomas Bergdahl lämnar Sound Dimension för annan verksamhet, men kvarstår till överlämnandet är genomfört.

 

Göran Ofsén, störste aktieägaren delar sin syn: ”Jag är mycket nöjd med att styrelsen utsett Rickard Riblom till ny. Jag har varit bekant med Rickard sedan hans tid på Adventure Box där hani sin dåvarande VD-roll utförde framgångsrika besparingsåtgärder, vilket visar på stark anpassningsförmåga. Vidare genomförde han den för Adventure Box viktiga och fördelaktiga fusionen med KoGaMa, vilken resulterade i att Rickard blev ersatt på VD-posten. Affären visar tydligt att Rickard sätter bolagets bästa före sin egen vinnings skull, säger Göran Ofsén, störste aktieägaren i Sound Dimension. Rickard har enligt min mening även de erfarenheter som behövs för att driva Sound Dimension vidare. Att han nu önskar ta en betydande del av VD-ersättningen i form av aktier eller aktierelaterade instrument visar ytterligare att han verkligen tror på bolaget. Det känns förstås väldigt positivt även för mig”, avslutar Göran.

 

 

Denna information är sådan information som Sound Dimension AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 maj 2023.

 

För ytterligare information, kontakta

Björn Walther, styrelseordförande Sound Dimension AB

e-post: bjrn.walther@gmail.com

tel : 070-739 9900

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).

https://sounddimension.