Sound Dimension AB:s bokslutskommuniké första kvartalet  2022

Sound Dimension AB:s bokslutskommuniké första kvartalet  2022

Finansiell information för första kvartalet 2022

  • Nettoomsättningen uppgick till 8 855 kronor
  • Rörelseresultatet uppgick till -2 975 791 kronor
  • Resultat efter skatt uppgick till -3 020 772 kronor

 

Väsentliga händelser första kvartalet 2022

  • Sound Dimensions 3D-ljudteknologi finns nu inbyggd i Anker Innovations senaste generation 4K bärbara projektorer som började levereras till kund. Anker är en ledande innovatör av smarta enheter för underhållning, resor och smarta hem.
  • Styrelsen för Sound Dimension AB beslutade att emittera 229 913

teckningsoptioner med en teckningskurs på 7,50 SEK till

Gemstone Capital.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Sound Dimension lanserade den 11 april sin AiFi-teknik för betatestning.

Bolaget presenterade också sin första video för att demonstrera det kraftfulla AiFi-ljudet som uppstår genom att sömlöst koppla samman fem mobiler. Videon finns tillgänglig på https://www.youtube.com/watch?v=lit-oKDA5-c

 

 

VD kommenterar:

Sound Dimensions AiFI Together-app i betatest

Årets första kvartal var fyllt av utveckling och förberedelser för den betatest av vår AiFi-app som vi kunde inleda i mitten av april. Betatesten är det första steget i den breda lanseringen av vår egenutvecklade teknologi. Den kommer att pågå fram till sommaren, medan vi kontinuerligt följer upp och utvärderar resultat och synpunkter från våra användare. När det är klart är det dags för en mjuklansering, och mot hösten räknar vi med en lansering av den fullskaliga versionen.

”AiFi lanserat i Ankers nya projektor Nebula Cosmos”

I januari lanserade projektortillverkaren Anker sin nya marknadsledande laserprojektor Nebula Cosmos Laser 4K med AiFi integrerat i samband med världens största elektronikmässa, CES, i Los Angeles. Lanseringen är spännande som ett tidigt bevis för möjligheten att generera framtida licensintäkter, men också som ett skyltfönster som visar AiFi-ljudets styrkor.

Sound Dimensions nästa, och verkligt strategiska, mål är AiFi Inside, där tekniken integreras på chipnivå och på så sätt finns med från början redan när ljudenheter och högtalare sätts samman hos våra samarbetspartners. Tillsammans med appen blir alla ljudenheter en del av ett ekosystem och appen kommer att utgöra ryggraden i AiFi Inside. På så sätt bygger vi en licensieringsaffär som ger oss intäkter på en stor och växande marknad.

Nu fortsätter utvecklings- och utvärderingsarbetet. Vi fokuserar initialt på vår AiFi-app, parallellt med arbetet att nå ut med AiFi Inside, och gör allt vi kan för att hålla tempot uppe. Vi ser också, allt tydligare, att vi kan gå snabbare fram än vad vi trodde för bara några månader sedan.

Titta gärna på vår video, vi är stolta över den.

Hearing is believing!

 

Thomas Bergdahl

Vd Sound Dimension

 

En fullständig rapport finns att hämta på wwww.sounddimension.se

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension:

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som

kombinerar ljudteknik med artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar

sin AiFi (Artificial Intelligence Fidelity) -teknologi. Målsättningen är att göra det möjligt att ansluta högtalare – oavsett modell, märke, ålder, till en enhetlig ljudupplevelse, styrd av en app och optimerad av AI. Den ultimata målsättningen är att upprätta en ny de facto-standard för ljud. Bolaget grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad, Sverige.