Sound Dimension genomför förändring i ledningen – VD avgår, rekryteringsprocess inleds

Sound Dimension genomför förändring i ledningen – VD avgår, rekryteringsprocess inleds

Jag vill tacka Thomas för hans insatser för bolaget och hans delaktighet i att sätta bolaget på börsen och utveckla vår teknologi till vad den är idag. Jag önskar honom lycka till i fortsättningen och uppskattar att Thomas även kommer att stötta processen i onboardingen av ny VD. Sound Dimension avser nu att skifta fokus mot en ökad kommersialisering av vår teknologi”, Säger Björn Walther, styrelseordförande för Sound Dimension.

 

”I det skede Sound Dimension befinner sig nu, och för nästa steg i Bolagets utveckling, krävs en annan typ av ledarskap än tidigare. Min styrka ligger framför allt på den tekniska utvecklingen och att ta produkter fram till kommersialisering. Jag har uppskattat utmaningen i att ta teknologin dit den är idag, och jag ser fram emot att följa hur bolaget kan få ut teknologin på marknaden.” säger Thomas Bergdahl.

 

En process för rekrytering av en ny permanent VD påbörjas nu. Thomas Bergdahl kommer att kvarstå i sin roll som VD tills dess att en ny VD har tillsatts och kommer dessutom att bistå med överlämningen under en övergångsperiod.

 

Denna information är sådan information som Sound Dimension AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 mars 2023.

 

För ytterligare information om Sound Dimension, vänligen kontakta:

Björn Walther, styrelseordförande

e-post: bjrn.walther@gmail.com

tel 08-56206414

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).