Sound Dimension har genomfört en testimplementation med Melodies Solutions

Sound Dimension har genomfört en testimplementation med Melodies Solutions

Genom att integrera Sound Dimensions ljudteknik i Melodies Music kan användare av strömningstjänsten skapa en surroundupplevelse med vänner som befinner sig i närheten. Musiken spelas då upp ur alla användares vänners telefoner samtidigt, vilket skapar ett betydligt mer omfattande ljud av högre kvalité än om enbart en mobiltelefon spelar upp samma musik.

– Vårt uppdrag på Melodies är att stärka våra kunders användarbas genom innovativa musiklösningar – oavsett om det sker genom ökad kundlivslängd, högre intäkt per kund, bättre kundinteraktion eller som i detta fall ökad möjlighet till spridning till nya kunder. Sound Dimensions teknik är därför spännande både ur våra kunders och slutanvändarens perspektiv då det kan förändra hur och när användarna spelar och delar musik. Dessutom gör tekniken så att användarna i sin tur kan engagera sina vänner vilket innebär att våra kunder kan uppnå ytterligare en dimension av kundtillväxt och ökat kundengagemang, säger Melodies vd Ludwig Ekström.

– Det här är en viktig milstolpe för oss då vi kan bevisa att vår lösning AiFi Together både är tekniskt genomförbar och är attraktiv för kunder.  Nu vet vi att vår teknik fungerar och går att snabbt att implementera för kunder, säger Rickard Riblom, vd Sound Dimension.

För mer information, vänligen kontakta:

Sound Dimension AB, vd Rickard Riblom
Tel: +46-70-4442479, rr@sounddimension.se

Melodies Solutions International AB, VD Ludwig Ekström,
Tel: +46-70-843 3628, ludwig.ekstrom@melodies.se

Om Sound Dimension AB

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).

Om Melodies Solutions International AB:

Melodies Solutions är ett svenskt företag grundat 2019 som hjälper företag att öka kundengagemang genom musik.  Melodies plattform gör det möjligt att lansera sin egen musiktjänst med spellistor direkt i egen miljö eller via App – kunderna sätter affärsmodellen och koncept, Melodies sköter rättigheter, royalties, rapportering och teknik. En möjlighet för företag att både sticka ut och kostnadseffektivt förbättra kundengagemang, lojalitet och i förlängningen lönsamheten i användarna.

Melodies är verksamt inom Sverige, Baltikum, Tjeckien och Slovakien, och fokuserar på innovativa musiklösningar för företag.