Sound Dimension har testat AiFiTogether med Teslor och det fungerar – Elon, vi har fixat ditt Party Mode!

Sound Dimension har testat AiFiTogether med Teslor och det fungerar – Elon, vi har fixat ditt Party Mode!

Sound Dimension i Karlstad har utvecklat en unik teknik, som, med hjälp av artificiell intelligens, AI, sömlöst kan koppla ihop och styra Bluetooth-högtalare, smarta telefoner och andra ljudkällor i ett rum så att de tillsammans skapar en helt ny optimerad ljudupplevelse – inte WiFi, utan AiFi.

 

Men det är inte allt, Sound Dimension visar nu att tekniken fungerar utmärkt ihop även med Elon Musks Teslor, som nu kan kopplas ihop till en gigantisk ”boombox” och få en synkroniserad, bredare och starkare ljudbild. Är det lösningen på den ”Party Mode-funktion” som Elon utlovade redan 2018, men som ännu inte sett dagens ljus?

 

”Det stämmer, vi har kopplat ihop ett antal Teslor och fått dem att spela musik tillsammans, och det med ett fantastiskt ljud. Vår teknik kan göra mer än så, men vi tyckte att det var roligt att se om det fungerade, och nu har vi faktiskt bevis för att vi kan fixa Elons omtalade ”Party Mode”. När vi lyssnar på musik så frigörs både endorfin och dopamin, ämnen som gör att vi blir glada, och bra musik på ett party är ju det som skapar stämningen, inte sant?”, säger Thomas Bergdahl, vd på Sound Dimension.

 

”Elon, vi vet att du har mycket att göra, men om du läser det här är du förstås varmt välkommen att ringa oss, så lovar vi att visa vad vi kan. Och om du tycker resan till Sound Dimension i Karlstad är för lång, går det bra att titta på länken https://we-solved-party-mode-for-tesla.webflow.io/, där du kan se hur du fixar till ett alldeles oslagbart partyljud på egen hand”, fortsätter Thomas Bergdahl.

 

Appen AiFiTogether, som lanserades sommaren 2022, utgör ”proof of concept” för tjänsten AiFi Streaming, riktad mot streamingaktörer. Streamingtjänster har en mycket stor räckvidd räknat i antal lyssnare, och med AiFi Streaming förbättras ljudkvaliteten kraftigt genom att Sound Dimensions lösning finns inbyggd i aktörernas egna appar. Sommaren 2023 lanseras AiFi inside, en lösning som gör att Sound Dimensions teknik kan läggas in direkt på de chip som högtalartillverkarna använder i sin produktion – funktionaliteten för sammankoppling och ljudoptimering finns alltså i högtalarna från början, oavsett om det är en vanlig Bluetooth-högtalare i köket, eller en som sitter inbyggd i en Tesla. Hearing is believing!  

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel +46 76-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).