Sound Dimension nya demoverktyg ska skapa ”wow-faktorn” hos högtalartillverkare

Sound Dimension nya demoverktyg ska skapa ”wow-faktorn” hos högtalartillverkare

”När vi träffar möjliga kunder tycker de alltid att vår AiFi-teknik är intressant, men de vill förstås höra hur det låter på riktigt i deras egna högtalare och vi vill att de ska känna den ”wow-faktor” som vår teknik skapar. Nu har vi ett verktyg på gång som ska göra det möjligt. Vi kommer snart att kunna demonstrera tekniken på just det sättet, direkt på plats hos kunderna och med deras egna produkter, något som definitivt stärker oss i försäljningsprocessen”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.

 

Sound Dimension i Karlstad har utvecklat en unik teknik, som, med hjälp av artificiell intelligens, AI, sömlöst kan koppla ihop och styra Bluetooth-högtalare i ett rum så att de tillsammans skapar en optimerad ljudupplevelse – inte WiFi, utan AiFi. Ett hinder i försäljningsarbetet har varit möjligheten att demonstrera tekniken praktiskt för alla högtalartillverkare, något som nu är på väg att försvinna.

 

”Så länge högtalarna har en extern ingång kommer vi, med vårt verktyg, att kunna koppla ihop dem och tillföra AI, så att de blir ”medvetna” om sig själva och sin omgivning och kan dynamiskt anpassa de anslutna högtalarna för en tydligt förbättrad ljudupplevelse. Det betyder att vi rent praktiskt kan låta högtalartillverkarna, oavsett vilka de är och var de finns, själva höra och förstå vad AiFi kan betyda för just dem och deras produkter. För oss på Sound Dimension är tillgången till ett sådant verktyg viktigt, eftersom det kommer att ta bort ett av de största hindren för att bygga de licensavtal vi vill ha. Vi brukar säga ”Hearing is believing”, och det är precis vad det handlar om i det här fallet”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.

 

Det nya verktyget är ett resultat av det faktum att Sound Dimension i november implementerade den teknik som bolaget använder i sin AiFiTogether-app på en så kallad ARM-baserad hårdvaruplattform med WiFi. Ett strategiskt val, eftersom det stora flertalet blåtandsmoduler som utvecklas idag baseras på sådana processorer.

 

”Vi arbetar vidare med AiFi Inside och  framtida prototyper kommer baseras på Nordic Semiconductors nya dual-core SOC nRF5340, och kommer därför kunna använda LE Audio, Low Energy Audio, en ny standard kopplad till Bluetooth, för att skicka ljudet till andra enheter och också styra dem”, säger Thomas Bergdahl.  

Sommaren 2023 lanseras AiFi inside, den lösning som gör att Sound Dimensions teknik kan läggas in direkt på de chip som högtalartillverkarna använder i sin produktion. Ju fler anslutna högtalare desto bättre ljudupplevelse – en konkret möjlighet till merförsäljning för våra kunder. Hearing is believing!  

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel +46 76-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).