Sound Dimension och Tesla Owners West Sweden satsar på världsrekord

Sound Dimension och Tesla Owners West Sweden satsar på världsrekord

Tidigare i år bestämde Sound Dimension sig för att ordna ”Party Mode” åt Tesla, en funktion som Elon Musk utlovade redan 2018, men som inte blivit verklighet. Med hjälp av AiFi-tekniken kopplade Sound Dimension ihop ett antal Teslor till en gigantisk ”boombox” för att skapa en synkroniserad, bredare och starkare ljudbild.

 

 

Teslaklubbar runt om i världen var snabba med att visa sitt intresse för ”Party Mode” och nu har Sound Dimension ingått ett partnerskap med Tesla Owners West Sweden och Tesla Owners Club Finland, för att tillsammans sätta ett unikt världsrekord med titeln:

”Most car sound systems synchronized playing from a single AI music source”.

 

”Nu ökar vi takten med en jakt på ett världsrekord under Sveriges största Teslaträff! Vi är taggade över att Sverige står i främsta ledet för det internationella arrangemanget Tesla Owners Camper Day”, säger Tom Sjötun, President Tesla Owners West Sweden.

 

”Vi gjorde det första testet i Läkarhusets garage vid Odenplan i Stockholm. Det lät så högt att personalen på gymmet ovanför kom ner för att se vad som hände. Nu ser jag fram emot att slå världsrekord tillsammans med Tesla Owners West Sweden och Tesla Owners Club Finland.”, säger testansvarige Gustavo Mendoza. Se mer om testet i Stockholm på länken https://we-solved-party-mode-for-tesla.webflow.io/.

 

Thomas Bergdahl, vd för Sound Dimension håller med:

”Det här är ett roligt sätt för oss att både testa kapaciteten och visa upp vår unika produkt. Det är förstås extra kul att få ge sig på ett världsrekord tillsammans, något man drömt om sedan barnsben, nu ska vi bara komma överens om vilken låt som ska spelas.”

 

Världsrekordförsöket kommer att genomföras den 1 juli på Laxå flygfält under Tesla Owners Camper Day, där Teslaägare från hela världen kommer för att campa en natt i sin Tesla. Sverige är i år värd för den största eventet i Europa. 2022 deltog över 100 Teslor och för 2023 satsar man på ett nytt deltagarrekord. För mer information och uppdateringar, se https://teslawestsweden.se / www.teslaownerscamper.day (den senare uppdateras inom kort).

 

Sound Dimension i Karlstad har utvecklat en unik teknik, som, med hjälp av artificiell intelligens, AI, sömlöst kan koppla ihop och styra Bluetooth-högtalare, smarta telefoner och andra ljudkällor i ett rum så att de tillsammans skapar en helt ny optimerad ljudupplevelse.

 

Appen AiFiTogether, som lanserades sommaren 2022, utgör ”proof of concept” för tjänsten AiFi Streaming, riktad mot streamingaktörer. Streamingtjänster har en mycket stor räckvidd räknat i antal lyssnare, och med AiFi Streaming förbättras ljudkvaliteten kraftigt genom att Sound Dimensions lösning finns inbyggd i aktörernas egna appar. Sommaren 2023 lanseras AiFi inside, en lösning som gör att Sound Dimensions teknik kan läggas in direkt på de chip som högtalartillverkarna använder i sin produktion – funktionaliteten för sammankoppling och ljudoptimering finns alltså i högtalarna från början, oavsett om det är en vanlig Bluetooth-högtalare i köket, eller en som sitter inbyggd i en Tesla. Hearing is believing!

 

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Tom Sjötun, President Tesla Owners West Sweden

e-post: tom@teslawestsweden.se

tel: 0739 – 80 00 44

https://teslawestsweden.se

 

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).