Sound Dimension ökar tempot ytterligare – rekryterar Vice President Sales and Business Development

Sound Dimension ökar tempot ytterligare – rekryterar Vice President Sales and Business Development

Sound Dimension ligger, som tidigare meddelats, före tidplanen i sin teknikutveckling och har därmed tidigarelagt hela kommersialiseringsprocessen. Bolaget har nyligen lanserat tjänsten AiFi Streaming, som riktar sig mot B2B-marknaden i form av streamingleverantörer och lösningen AiFi Inside, där bolagets unika AiFi-teknik integreras direkt på de chip som tillverkarna av ljudenheter använder i produktionen. Både AiFI Streaming och AiFi Inside har mötts av ett stort intresse från potentiella kunder och partners.

 

För att ytterligare öka tempot i kommersialiseringen av bolagets erbjudande har Ove Larsson nu rekryterats till den nyinrättade tjänsten som Vice President Sales and Business Development. Ove har arbetat med teknologi under hela sin karriär och har mångårig erfarenhet av B2B och strategisk försäljning till stora regionala och internationella kunder. Han har tidigare, bland annat, arbetat som Account Director Wholesale mot Service Providers, telekomoperatörer och partners för Century Link, nuvarande Lumen Technologies, i Norden och Baltikum. Han har vidare en bakgrund som säljchef på Interroute AB. Ove Larsson har, utöver detta, 15 års erfarenhet från försäljningsarbete på MCI Worldcom AB och Europolitan AB, idag Telenor.

”Jag är naturligtvis mycket glad över att vi har kunnat rekrytera Ove till Sound Dimension. Vi befinner oss i ett viktigt skede, där vi just nu kommersialiserar AiFi Inside och AiFI Streaming. Ove har medverkat i den kommersiella uppbyggnaden av flera mycket dynamiska och expansiva bolag. Karriären inleddes vid Talkline, en återförsäljare av mobiltelefoner som växte från en butik till sju egna butiker och vidare till en kedja med 57 anslutna butiker. Därefter gick Ove över till operatörsledet och den globala telekomoperatören MCI WorldCom, som anställd nummer 21 i Norden och var då med och växte företaget till 537 anställda. Därefter gick Ove över till Interoute, som nummer fyra av de första anställda, i ett tidigt skede av bolagets nordiska etablering, med en liknande tillväxt i anställda och omsättning, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl, och fortsätter:

 

”Vi har redan pågående förhandlingar med potentiellt mycket viktiga kunder och partners och Ove kommer, genom sin gedigna erfarenhet av säljarbete inom telekom och IT, att bidra till både en starkare organisation i sig och till ett ökat tempo i den pågående kommersialiseringsprocessen.

”Sound Dimension är ett bolag med ett unikt kunnande och helt unika produkter. När det gäller ljudupplevelsen som bolagets AiFi-teknik möjliggör, kan jag bara instämma med Thomas och bolaget – Hearing is believing – och jag ser att det finns en stor kommersiell potential. Jag ser fram mot att få driva och utveckla försäljningen på Sound Dimension och att få vara delaktig i den fortsatta resan” säger Ove Larsson, som tillträder den nya tjänsten idag.

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Om Sound Dimension: 

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOU).