Sound Dimension tecknar avtal med Knowit Experience för fortsatt utveckling av AiFi-app

Sound Dimension tecknar avtal med Knowit Experience för fortsatt utveckling av AiFi-app

”Sound Dimensions AiFi-app, som vi planerar att lansera i betaversion under första kvartalet 2022 och brett i slutet av året, är det första steget av tre i vår kommersialisering av AiFi-teknologin. Vi har, tillsammans med den värmländska innovationsbyrån StickyBeat, som fokuserar på digitala upplevelser, framgångsrikt jobbat med strategi, användarupplevelse, design och visuell identitet för appen. Nu har vi kommit så långt att vi kan starta den tekniska utvecklingen i samarbete med Knowit Experience i Malmö. Knowit Experience har lång erfarenhet av allt från rådgivning kring mobil- och appstrategier till apputveckling och anpassning av webbplatser för mobila enheter, liksom av att skräddarsy upplevelsen i appar för olika kundtyper. Det gör dem till en bra samarbetspartner för oss”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.

 

Sound Dimension har redan idag en fungerande prototyp för appen. När appen är lanserad blir nästa steg i utvecklingen en dongel, en dosa som kopplar ihop och styr både äldre och nyare enheter. I det tredje steget är det Sound Dimensions avsikt att AiFi-teknologin ska integreras på de chip som tillverkas av bolagets partners, och som sedan levereras med AiFi ”på plats” till tillverkarna av olika ljudenheter.

 

”Vårt yttersta mål är att etablera en ny de facto-standard för ljud och ljudupplevelser. Sound Dimension har förfinat sin teknologi under flera år och nu har vi en unik position i teknisk framkant, något som vi tänker utnyttja”, fortsätter Thomas Bergdahl.

För mer information, kontakta:

 

Thomas Bergdahl, VD

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension:

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som

kombinerar ljudteknik med artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar

sin AiFi (Artificial Intelligence Fidelity) -teknologi. Målsättningen är att göra det möjligt att ansluta högtalare – oavsett modell, märke, ålder, till en enhetlig ljudupplevelse, styrd av en app och optimerad av AI. Den ultimata målsättningen är att upprätta en ny de facto-standard för ljud. Bolaget grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad, Sverige.