SOUND DIMENSION UPPNÅR VIKTIG MILSTOLPE: HAR FRAMGÅNGSRIKT FÄRDIGSTÄLLT AIFI® APPEN

SOUND DIMENSION UPPNÅR VIKTIG MILSTOLPE: HAR FRAMGÅNGSRIKT FÄRDIGSTÄLLT AIFI® APPEN

Sound Dimension lanserar idag sin AiFi®-teknik för betatestning. Bolaget presenterar också sin första video för att demonstrera det kraftfulla AiFi-ljudet som uppstår genom att sömlöst koppla samman bara fem mobiler. Se den HÄR.

 

AiFi är på riktigt: Snart kan du och dina vänner själva uppleva ”Wow-känslan” med AiFi. Betaversionen av AiFi® Appen kommer köras i ungefär två månader innan mjuklanseringen påbörjas före det att den fullskaliga versionen släpps, vilket är tänkt att ske senare i år. Om du vill veta mer eller om du vill ha chans att bli en av de tidiga användarna av AiFi kan du registrera dig på SoundDimension.se.

 

Hur det fungerar: AiFi är en förkortning av artificial-intelligence fidelity och är en unik, patenterad och redan kommersiellt beprövad ljudteknik. Med AiFi Appen kan alla användare börja “jamma” och styra musiken som spelas upp. Andra i guppen kan enkelt ansluta sina mobiler och alla som finns på plats kan uppleva hur ljudkvaliteten dramatiskt förbättras med varje mobil som läggs till. För att testa effekten av AiFi kan användarna dessutom jämföra ljudupplevelsen med och utan algoritmerna för artificiell intelligens.

 

De 3 stegen: Den första versionen av AiFi (steg 1) kommer finnas tillgänglig för gratis nedladdning, vilket öppnar upp för användning i stor skala. Fler alternativ kommer senare att finnas tillgängliga i en premiumversion (steg 2) och slutligen kommer AiFi Inside-tekniken integreras och licensieras på chipnivå (steg 3). På så sätt kommer den fulla potentialen hos AiFi Inside kunna visas upp för samarbetspartners som enkelt vill ansluta och optimera ljudupplevelsen för sina konsumenter.

 

Thomas Bergdahl, VD, säger: “Sound Dimension är på god väg att få världen fullt ut höra och förstå effekten av AiFi. Alla omger vi oss av flera olika enheter med ljud, som mobiler, surfplattor och högtalare vilka inte är ihopkopplade. Utmaningen – och vår stora möjlighet – är att dessa kan kopplas ihop för att ge en samstämmig ljudupplevelse med AiFi, som en kör.”

 

Fredrik Gunnarsson, grundare och CTO säger: “Vi strävar efter att skapa en bättre ljudupplevelse som kan delas med vänner och familj. Att se våra användare få den där aha-upplevelsen när de hör AiFi-kören som skapats av våra algoritmer gör mig verkligen varm om hjärtat. Det här är ett första viktigt steg mot en ny de facto-standard för ljud”.

 

Om Sound Dimension: Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial-Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, ålder, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, styrd av en app och optimerad av AI. AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Bolagets målsättning är att lansera den första versionen av tekniken i en nedladdningsbar app för smarta telefoner och surfplattor under 2022. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i september 2021 (Ticker: SOUND).

 

 

För ytterligare information, kontakta:

Thomas Bergdahl, VD, Sound Dimensions AB

e-post: tb@sounddimension.se

telefon: +46 54 183 910, +46 76-601 05 31.

 

Denna information är sådan information som Sound DimensionAB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 april 2022.