Sound Dimension upptar brygglån om 1,2 MSEK

Sound Dimension upptar brygglån om 1,2 MSEK

Sound Dimension har ingått låneavtal om totalt 1,2 MSEK med fyra (4) befintliga aktieägare; Christian Berger, Göran Ofsén, Peter Nilsson, Sarsaparill AB.

Brygglånet löper till och med den 30 september 2023 med en ränta om 1% per påbörjad månad samt med en fast premie om 10% av lånebeloppet, ränta på ränta samt ränta på premie utgår ej. Vid förfallodatum skall lån inklusive ränta återbetalas dock äger långivarna rätt till kvittning vid en eventuell emission från Bolaget. 

 

”Som nytillträdd VD för Sound Dimension är jag tacksam för det stöd och den tro på Bolaget som nu några av våra större aktieägare visar genom att stödja med finansiering. Under den korta tid jag varit verksam har jag fått en god inblick i den potential Bolagets teknologi, AiFi-Inside har och vilka möjligheter vi har med den. Ett flertal aktiviteter har dragits igång som syftar till att uppdatera vår kommersiella strategiska plan framåt och jag ser fram emot att få presentera den för marknaden i närtid”, säger Rickard Riblom, VD Sound Dimension AB (publ).

 

Denna information är sådan information som Sound Dimension AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (MAR). Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 maj 2023.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rickard Riblom, vd

e-post: rr@sounddimension.se

tel 070-444 24 79

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).