Sound Dimensions partnerskap med Anker Innovations accelererar

Sound Dimensions partnerskap med Anker Innovations accelererar

Sound Dimension har nu, genom partnerskapet med Anker Innovations, nått en viktig milstolpe, med en total licensutlösande försäljning till slutanvändare på 25 000 enheter hittills, varav en betydande ökning har skett under de senaste två kvartalen. Dessa består av projektorer från Anker Innovations med Sounds Dimensions ljudteknik. Detta anses betydelsefullt både som bevis på att företagets kommersialisering med en betydande inkomstkälla och som validering av konceptet gentemot framtida partners.

 

Sound Dimension arbetar intensivt med att etablera nya partnerskap. AiFi Inside riktar sig mot tillverkare Bluetooth-högtalarmärken och AiFi Streaming mot musikströmningstjänster. Parallellt med detta tar nu det befintliga samarbetet med Anker Innovation fart. Detta innebär att Sound Dimensions AiFi Sound Technology är inbyggd i Anker Innovations senaste generation 4K bärbara projektor, och har fungerat dels som en validering av teknologin, dels givit Sound Dimension möjligheten att generera licensintäkter.

 

Till en början låg värdet framför allt i validering av vår ljudteknologi, men under särskilt de senaste kvartalen har det skett en kommersiell acceleration i takt med att Sound Dimensions teknologi har licenserats i fler produkter från Anker Innovations. Totalt sett har nu sålts över 25 000 enheter från Anker Innovations, och licensintäkterna för Sound Dimensions teknologi uppgår totalt till 42 000 USD, motsvarande mer än 450 000 SEK, i förbetalda och löpande licenser sedan starten av samarbetet med Anker Innovations sommaren 2020.

 

Den kommersiella accelerationen under senaste kvartalen kan bero på medial uppmärksamhet omkring projektorernas ljud. Exempelvis skriver Gardeningetc följande om Anker Innovations projektor: “Sometimes we forgot the sound was coming out of a single box, which is high praise indeed.”. Detta är en stark validering för Sound Dimensions teknik, och ett steg mot att kunna implementera teknologin i fler produkter.

 

CEO, Thomas Bergdahl säger: Vi är mycket nöjda med samarbetet med Anker Innovations. Sedan starten 2020 har samarbetet gått från en försiktig start till nuvarande fas, där försäljningen accelererar till en nivå som gör verkligen tillför värden för vår verksamhet. Anker Innovations testade först vår teknik i Nebula Cosmos Max-projektorn, som ligger i det övre prissegmentet, med relativt låga volymsiffror och licensintäkter som följd. Sedan dess har vår teknik inkluderats även i projektorer i ett lägre prissegment med tex Nebula Cosmos Laser 4K, vilket har bidragit till den ökande försäljningsvolymen för Sound Dimensions teknologi och kommer resultera i ökande licensintäkter. Vi är dock fortsatt idag bara aktiva i ett litet hörn av Ankers produktuniversum och räknar med att samarbetet i framtiden kommer att utvidgas till inte bara projektorer, utan även Bluetooth-högtalare, varav det säljs betydligt fler än projektorer.

 

Thomas Bergdahl fortsätter: Utöver det positiva i att Anker-samarbetet nu accelererar och får ökad kommersiell betydelse, är det väsentligt för oss att vi nu har en stark och etablerad industriell referens som förankring och validering av vår teknologi. Detta är viktigt i samband med de stora, kommande partnerskapen som vi strävar efter, inte minst i vårt påbörjade samarbete med både globalt ledande Bluetooth-högtalartillverkare, och med de största musikstreamingtjänsterna som i allt större utsträckning arbetar i partnerskap med ledande Bluetooth-varumärken.

 

Om Anker (länk)

Anker är världsledande experter på laddningsteknik och innovatörer av smarta enheter för underhållning, resor och smarta hem. Ankers första bärbara 4K-laserprojektor, Nebula Cosmos Laser 4K, samlade in mer än USD 3,2 miljoner i förköp genom en framgångsrik Kickstarter-kampanj. Projektorn som lanserades i mars 2022 är utrustad med en teknologi i världsklass, vilket inkluderar en fängslande filmisk 3D-ljudbild skapad av AiFi Sound Technology. Techradar menar att produkten har “seriöst imponerande egenskaper” inkluderat en “rumfyllande, filmisk ljudprofil”. Digital Trends anser att det är “som att ha ett hemmabiosystem, varsomhelst, närsomhelst” och Review Geek framhåller att projektorn levererar “en riktig ljudsmocka”. Priset för en Nebula Cosmos Laser 4K är $2199 och $1699 för en 1080p-version. För att läsa mer, gå till Nebula Cosmos webbplats (länk).

 

 

För ytterligare information kontakta:

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel: 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

 

Om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).