Sound Dimensions rekryteringsprocess av ny vd, fördjupande samtal inleds

Sound Dimensions rekryteringsprocess av ny vd, fördjupande samtal inleds

Arbetet med att finna en efterträdare till Karlstadsbolaget Sound Dimension AB:s avgående vd Thomas Bergdahl pågår. Styrelsen går nu vidare i rekryteringsprocessen och för fördjupade diskussioner med utvalda kandidater.

 

”Sound Dimension har under det senaste året ökat tempot i såväl sin teknikutveckling, som i sin kommersialiseringsprocess, och ligger nu före den ursprungliga tidtabellen. Det betyder att Sound Dimension allt snabbare går från att vara ett utvecklingsbolag, till att bli ett kommersiellt bolag med ett betydligt större fokus på marknads- och försäljningsaktiviteter. Övergången gör att vi nu söker en vd med erfarenhet av marknadsföring och försäljning på en internationell marknad, samt kunskap om, och förståelse för, hur AI-teknik framgent kommer att påverka audiobranschen”, säger Sound Dimensions styrelseordförande Björn Walther.

 

”För att inte tappa tempo har styrelsen fullt fokus på frågan. Vi arbetar nu för att, så snabbt som möjligt, hitta en lämplig efterträdare i rollen som vd och som kan ta över och fortsätta driva Sound Dimension framåt i rätt riktning. Vi har identifierat och diskuterat ett flertal olika namn, och är nu glada över att kunna gå vidare med fördjupade diskussioner tillsammans med några av dessa personer. Vår bedömning är idag att vi kommer att kunna genomföra en snabb rekryteringsprocess”, fortsätter Björn Walther.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Björn Walther, styrelseordförande

e-post: bjrn.walther@gmail.com

tel 08-562 064 14

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).