Sound Dimensions styrelseordförande avgår på egen begäran

Sound Dimensions styrelseordförande avgår på egen begäran

Sound Dimensions styrelseordförande Ulf Lindstén har meddelat styrelsen i bolaget att han omgående lämnar styrelsen och sitt uppdrag som ordförande i bolaget av privata skäl. Bolaget planerar med anledning av detta att kalla till en separat extra bolagsstämma och styrelsen har, fram till dess att denna har hållits, valt Björn Walther, styrelsemedlem sedan 2018 till ny ordförande.

 

”Jag är glad och stolt över att ha fått varit med om att leda Sound Dimension till de fina genombrott som bolaget åstadkommit under senaste året. Jag beklagar därför att det plötsligt uppstått en kritisk situation som relaterar sig till min huvudsysselsättning, vilket gör att jag behöver lämna min position som styrelseordförande i Sound Dimension med omedelbar verkan”, säger Ulf Lindstén.

 

 

För ytterligare information kontakta:

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel: 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

 

Om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).