Verksamhetsuppdatering: Sound Dimension räknar med att nå break-even redan under 2023

Verksamhetsuppdatering: Sound Dimension räknar med att nå break-even redan under 2023

    

 

Sound Dimension, som har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik med artificiell intelligens (AI), håller idag en investerarträff i Stockholm och presenterar en verksamhetsuppdatering med nya målsättningar för verksamheten. Presentationen från investerarträffen är bilagd detta pressmeddelande

Den strategiomläggning Sound presenterade tidigare i år, med ökat vårt fokus mot B2B-marknaden med lanseringen av tjänsten AiFi Streaming samt ökad takt i utvecklingen av AiFi Inside, som är basen i licensieringsaffären, har fallit väl ut. Teknikutvecklingen ligger långt före den ursprungliga tidplanen och bolaget räknar nu med att både AIFI Streaming, till streamingaktörer, och AiFi Inside till högtalarproducenter lanseras redan 2022 i stället för 2024.

Sound Dimension har under de senaste månaderna presenterat sin teknologi för ett flertal  streamingaktörer och producenter av bluetooth-högtalare och fått ett mycket positivt mottagande. Idag pågår ett flertal diskussioner om framtida samarbeten. Bolaget har goda förhoppningar om att nå samarbetsavtal om gemensamt finansierad produktutveckling med flera partners i båda kategorierna med syftet att integrera AiFi i konsument-appar och högtalare hos dessa partners.

Det gör att Sound nu är redo at presentera nya målsättningar för de kommande 15 månaderna;

        nå break-even på kvartalsbasis från och med Q4, 2023 (jämfört med tidigare 2024)

        påbörja tekniska tester med 3-4 partners

        kommersiella avtal med fler än 5 parters (AiFi Inside och AiFi Streaming)

        kommersiell lansering klar eller planerad med minst en kund under 2023 (AiFi Inside eller AiFi Streaming) vilket innebär licencieringsintäkter under 2024

CEO, Thomas Bergdahl kommenterar: ”Vi är väldigt entusiastiska över de framsteg som har gjorts och över de positiva reaktioner vi har fått från såväl konsumenter som framtida användare och potentiella kunder. Vi växlar nu upp och ökar våra marknadsaktiviteter för att ta vara på den här möjligheten.”  

Sound Dimensions långsiktiga vision är att integrera AiFi-teknologin i nytillverkade ljudenheter och därigenom göra AiFi till en de facto-standard på marknaden för anslutna ljudenheter, oavsett varumärke, storlek eller uppgift. Bolagets målsättning är att ha uppnått de facto-standard senast under 2030.

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

Kort om Sound Dimension:

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som

kombinerar ljudteknik med artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar

sin AiFi (Artificial Intelligence Fidelity) -teknologi. Målsättningen är att göra det möjligt att ansluta högtalare – oavsett modell, märke, ålder, till en enhetlig ljudupplevelse, styrd av en app och optimerad av AI. Den ultimata målsättningen är att upprätta en ny de facto-standard för ljud. Bolaget grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad, Sverige.