VERKSAMHETSUPPDATERING

VERKSAMHETSUPPDATERING

I bolagets noteringsmemorandum och relaterat material har Sound Dimension tidigare meddelat att man genomför en tre-stegsstrategi för att etablera en ny de facto-standard för ljud. Det första viktiga steget för att nå denna målsättning är introduktionen av en app under 2022. Appen kommer att göra det möjligt för användare att aktivera mobiltelefoner, surfplattor etc. till att bli optimerade högtalare som styrs från en av de anslutna enheterna.

Det andra steget är lansering av en Dongel under 2023. Dongeln möjliggör anslutning av andra befintliga högtalare i ett rum, alltifrån smarta högtalare till Bluetooth-högtalare, TV-högtalare och till och med högtalare tillhörande hifi-system. Det tredje och sista steget, AiFi Inside, innebär att AiFi-tekniken bäddas in på chipnivå hos högtalartillverkarna. Det sker genom licensiering och startar under 2024.

Den grundläggande AiFi-tekniken som möjliggör dessa tre steg är redan på plats. Den är beprövad och patenterad som en följd av Sound Dimensions tidigare profil då man tillverkade och sålde egna högtalare. Den tuffaste utmaningen ur ett tekniskt perspektiv har varit utmaningen att överföra AiFi-tekniken från en intern miljö till en patenskyddad tredje plattform.

Därför är det viktigt att Sound Dimension nu har lyckats implementera och demonstrera användningen av AiFi-tekniken (kontroll, anslutning, etc), på en iPhone som tar över kontrollen över en annan iPhone, för att dessa två (eller flera) enheter ska kunna synkronisera ljudet och möjliggöra tillämpningen av Sound Dimensions teknik på Apple iOS.

Observera: Denna uppdatering är i linje med Sound Dimensions tidigare uttalanden om tidslinjer och kommersiella milstolpar. Sound Dimensions ledning kommer att hålla flera företagspresentationer under de kommande dagarna, se gårdagens pressmeddelande, och vill försäkra sig om att uppdateringarna görs allmänt tillgängliga och inte endast för enstaka föreläsningar eller för en begränsad publik. Detta med tanke på att företaget för närvarande är inne i sin teckningsperiod.

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Bergdahl, VD
e-mail: tb@sounddimension.se
mobil: +46 76-601 05 31

Kort om Sound Dimension:

Sound Dimension är under notering på Spotlight Stock Market. Mer information om börsnoteringen finns på https://sounddimension.se/ipo-2021

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik med artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi (kort för Artificial Inteligence Fidelity)-teknologi. Målsättningen är att göra det möjligt att ansluta högtalare – oavsett modell, märke, ålder, till en enhetlig ljudupplevelse, styrd av en app och optimerad av AI. Den ultimata målsättningen är att upprätta en ny de facto-standard för ljud. Bolaget grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad, Sverige.