Sound Dimension väljer att samarbeta med Nordic Semiconductor för AiFi Inside på Bluetooth LE-chip

Sound Dimension väljer att samarbeta med Nordic Semiconductor för AiFi Inside på Bluetooth LE-chip

Nu tar Sound Dimension nästa viktiga steg i sin strategi mot att lansera AiFi-inside på chip. Efter en gedigen utvärdering har Sound Dimension beslutat att välja Nordic Semiconductor som leverantör av hårdvara för bolagets AiFi Inside-teknik, som lanseras sommaren 2023. Detta erbjuder en snabbare väg framåt för pågående satsningar med AiFi-inside för Bluetooth-ljudenheter. 

 

”Sound Dimension har redan tagit de första stegen mot AiFi Inside på chipnivå genom implementationen av den WiFi-baserade AiFiTogether-tekniken på en ARM-baserad hårdvaruplattform. Vi har utvärderat lämpliga Bluetooth LE-plattformar för implementation av AiFi Inside-tekniken och har valt Nordic Semiconductor. Detta för att de med sin dual-core SOC nRF5340, visar att de är en ledande aktör gällande den nya standarden för LE Audio. Vi väljer därför att gå vidare med denna plattform som bas för AiFi Inside-tekniken. Bolaget är en ledande aktör inom Bluetooth LE och LE Audio, och det ger oss de bästa förutsättningarna”, säger Sound Dimensions vd Thomas Bergdahl.

 

AiFi Inside använder Artificiell Intelligens för att göra högtalare intelligentare och medvetna om sin omgivning – så att sammankopplade ljudenheter tillsammans kan skapa en harmonisk och balanserad ljudupplevelse. Enkelt uttryckt agerar AiFi-algoritmerna likt en ljudtekniker som skapar en optimal ljudupplevelse för lyssnaren genom att ta tillvara varje ljudenhets styrkor.

 

Med AiFi Inside kan Sound Dimensions teknik integreras direkt på de chip som tillverkarna av Bluetooth-högtalare använder i sin produktion. Styrelsen ser detta som ett avgörande steg i möjligheterna att redan under 2023 göra affärer med AiFi-inside på chipnivå.

 

 

För ytterligare information, kontakta

Thomas Bergdahl, vd

e-post: tb@sounddimension.se

tel 076-601 05 31

https://sounddimension.se

 

 

Kort om Sound Dimension

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik och artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi-teknik (förkortning för Artificial Intelligence Fidelity) för att göra det möjligt för alla tillgängliga högtalare att ansluta – oavsett märke, eller typ – till en enhetlig ljudupplevelse, optimerad av AI. Målsättningen är att AiFi kommer att etablera en ny de facto-standard för ljud. Sound Dimension har utvecklat AiFi Streaming som marknadsförs till leverantörer av strömningstjänster och AiFi Inside som riktar sig mot tillverkare av blåtandshögtalare. Sound Dimension grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad. Bolaget noterades på Spotlight Stock Market i oktober 2021 (Ticker: SOUND).