Sound Dimension beviljas patent i Sydkorea

Sound Dimension beviljas patent i Sydkorea

Sound Dimension, som utvecklar patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik med artificiell intelligens, AI, har beviljats ett nytt patent i Sydkorea. Patentet skyddar det tekniska ramverket för hur olika ljudenheter kommunicerar och anpassar sig till varandra för att ge en optimerad ljudbild. Sound Dimension har sedan tidigare motsvarande patent godkänt i USA, Kina, Mexico, Taiwan och Japan.

”Sydkorea är en viktig marknad för Sound Dimension, framför allt för att flera av våra potentiella kunder och partners har sin strategiska produktutveckling i landet. Vårt arbete med att stärka bolagets patenträttigheter fortsätter enligt plan och det patent vi nu fått godkänt i Sydkorea är ett viktigt komplement till det starka skydd vi redan har på de viktiga marknaderna USA, Kina och Japan”, säger Thomas Bergdahl, VD för Sound Dimension.

Arbetet med utvecklingen av Sound Dimensions AiFi-app följer planen. Appen kommer att göra det möjligt att aktivera mobiltelefoner, surfplattor och andra enheter så att de tillsammans blir optimerade högtalare som kan styras från en av enheterna. Appen, som utgör det första steget av tre i bolagets kommersialisering av den egenutvecklade AiFi-teknologin, kommer i betaversion första kvartalet 2022 och planeras sedan att lanseras brett slutet av året. Steg två är en dongel som kan koppla ihop och styra både äldre och nyare enheter. I steg tre är det Sound Dimensions avsikt att AiFi-teknologin ska integreras på de chip som tillverkas av bolagets partners och som sedan levereras till tillverkarna av olika ljudenheter för att integreras direkt i produktionen.

”Vårt mål är att etablera en ny de facto-standard för ljud och ljudupplevelser. Sound Dimension har utvecklat teknologin under flera år och har en unik position i teknikens framkant, det är något vi ska utnyttja och det är också därför vi arbetar aktivt för att skydda vår kunskap med hjälp av patent, säger Thomas Bergdahl. 

För mer information, kontakta:

Thomas Bergdahl, VD
e-post: tb@sounddimension.se
tel: 076-601 05 31

Kort om Sound Dimension:

Sound Dimension har utvecklat patenterade och prisbelönta tekniska lösningar som kombinerar ljudteknik med artificiell intelligens (AI). Företaget utvecklar, säljer och licensierar sin AiFi (Artificial Intelligence Fidelity) -teknologi. Målsättningen är att göra det möjligt att ansluta högtalare – oavsett modell, märke, ålder, till en enhetlig ljudupplevelse, styrd av en app och optimerad av AI. Den ultimata målsättningen är att upprätta en ny de facto-standard för ljud. Bolaget grundades 2013 och har sitt huvudkontor i Karlstad, Sverige.